Logistika pa delovi za Fijat

Bez autora
Aug 27 2012

Italijansko srpska firma Srbija industrijal solušns počeće dogodine u Prnjavoru kod Batočine proizvodnju delova od plastike i gume, za novi Fijatov model 500L. Osim za Fijatove modele, delovi će se proizvoditi i za druge automobile torinskog proizvođača. Izgradnja pogona u Prnjavoru, na zemljištu koje je kupila ta italijanko-srpska firma treba da bude završena u 2013. godini, a plan je da do 2014. zapošlava 100 radnika. Sada se u prvoj fazi, radi projekat za halu površine 2.000 kvadratnih metara i prikupljanju dozvole. Druga faza predviđa izgradnju još jedne hale i to za logističku podršku fabrici Fijat automobili Srbija s kojom u Kragujevcu već imaju takvu saradnju. Od drugog jula ova italijansko-srpska firma pruža logističku podršku Fijatu tako što od kooperanata u industrijskom parku u Grošnici dovozi delove direktno do montazne linije.

Logistika pa delovi za FijatItalijansko srpska firma Srbija industrijal solušns počeće dogodine u Prnjavoru kod Batočine proizvodnju delova od plastike i gume, za novi Fijatov model 500L.

Osim za Fijatove modele, delovi će se proizvoditi i za druge automobile torinskog proizvođača.

Izgradnja pogona u Prnjavoru, na zemljištu koje je kupila ta italijanko-srpska firma treba da bude završena u 2013. godini, a plan je da do 2014. zapošlava 100 radnika.

Direktor Srbija industrijal solušns Masimiliano Peres rekao je da se sada u prvoj fazi, radi projekat za halu površine 2.000 kvadratnih metara i prikupljanju dozvole.

Druga faza, dodao je on, predviđa izgradnju još jedne hale i to za logističku podršku fabrici Fijat automobili Srbija s kojom u Kragujevcu već imaju takvu saradnju.

Od drugog jula ova italijansko-srpska firma pruža logističku podršku Fijatu tako što od kooperanata u industrijskom parku u Grošnici dovozi delove direktno do montazne linije, rekao je Peres.

"Potrebno je da zajedno za Fijatom stabilizujemo proizvodnju i da se pripremimo da možemo da ih pratimo kada povećaju proizvodnju", naglasio je Peres i dodao da će, kada budu to postigli, sledeća aktivnost biti izgradnja objekta i hale na području Batočine u 2013. godini.

Naglašavajući da sve aktivnosti oko izgradnje hale u Prnjavoru nisu precizno definisane datutima, Peres je rekao da su "očekivanja i želje da u 2013. godini imaju proizvodni pogon na području Batočine".

Pored hale za proizvodnju delova od plastike i gume, planiramo da u Prnjavoru kod Batočine imamo i halu za logistiku FAS-u", rekao je Peres i dodao da je projektom predvidjeno da do 2014. godine u proizvodnom pogonu bude zaposleno 100 radnika.

Peres nije mogao da precizira koji su to delovi od plastike i gume koji će se proizvoditi u Prnjavoru objašnjavajući "da će se o tome tek dogovoriti s Fijatom".

Predstavnik srpskog udela u firmi Srbija industrijal solušns Aleksandar Petrović rekao je da će kada fabrika Fijat automobili Srbija bude dostigla maksimalnu proizvodnju, biti potrebno "svaka četiri minuta" prevoziti delove od dobavljača do pogona montaže.

Naglašavajući da je Fijat od kooperanata zatražio da u zimskom periodu u Kragujevcu moraju da imaju zalihe za šest nedelja, Petrović je rekao da je firma Srbija indstrijal solušns zbog toga iznajmila halu u Kragujevcu, kako ne bi bilo problema u transportu delova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik